Cu ocazia festivității  „Pomului de Crăciun”, pe care R. C. Grivița o organizează anual, a fost felicitat și premiat de club și de Asociația Internaționalilor de Rugby – România, fostul internațional Alexandru Marin – „Bucătaru”, maestru emerit al sportului și antrenor emerit.

Marin AlexandruAlexandru Marin a fost junior la Clubul Sportiv Școlar (antrenori: Anton Groman, Cornel Munteanu și Nicu Vizitiu) și component al echipei naționale de juniori U-19, vicecampioană europeană (C.E. – F.I.R.A., Albi – Franța 1976, antrenori: Alex. Ștef și Vasile Constantin – „Mao”). Timp de 12 ani a jucat numai pentru Grivița, unde a avut ca antrenori pe Radu Demian și Viorel Morariu, fiind coleg de echipă cu internaționali de renume, precum Alexandru Pop, Mihai Țibuleac, Sergiu Bărgăunaș, Constantin Dinu – „Capone”, Corneliu Scarlat, Valeriu Fălcușanu și Ion Simion, alături de care a câștigat 3 cupe ale României și un loc 3 în campionatul primei divizii. În această perioadă a fost selecționat în loturile de tineret, al României B și al primei reprezentative, strângând peste 30 de selecții, un titlu de campion European F.I.R.A. la seniori și o participare la prima Cupă Mondială, în 1987.

Și-a început activitatea de antrenor în cadrul Clubului Grivița în anul 1989, înființând primele echipe de copii, mai precis cele de rugby în 8, 10 și 12. În scurt timp, echipele de copii R. C. Grivița, conduse de el, alături de foștii colegi Constantin Tudor, Mihai Mirea, Constantin Calafeteanu și Ovidiu Cârcei, încep să câștige campionatele A.M.R.B., dar și diferite turnee zonale și criterii.Marin Alexandru la început de carieră

Este desemnat ca antrenor al loturilor de copii A.M.R.B., alături de Laurențiu Codoi, Toma Iorga și Adrian Tomescu, cu care participă la primul Festival Mondial al Școlilor de Rugby, desfășurat în Franța, în 1993, unde ocupa locul 2 la rugby în 10 și locul 3 la rugby în 12.

Cu juniorii grivițeni câștigă titlurile de campioni naționali la juniori III (generația 1980), juniori II (generația 1981) și juniori republicani (generația 1982/83), iar mai târziu tot la juniori republicani, cu combinata L.A.V. – Grivița, având coleg pe Adrian Costache. În urma acestor rezultate este propus ca antrenor al lotului de U-19  (generația 1983), alături de Alexandru Achim și regretatul Viorel Ion, participând la Campionatul Mondial  U-19 – Grupa de Elită, din Italia.

Urmează câștigarea J.R.W.C. – TROPHY (Durban 2004), iar un an mai târziu clasarea pe locul 7 în J.R.W.C. – Grupa de Elită, unde învinge Argentina în meci direct, făcând pereche cu Alexandru Achim.

Își completează studiile sportive, devenind antrenor – maestru și absolvent al primei generații din cadrul Academiei de Rugby a F.R.R. Urmează cursurile I.R.B., obținând un brevet Level 3, dar are grija și de cele profesionale, devenind masterand – management.

În 2009, alături de Mircea Paraschiv, Mircea Muntean și Dan Badea (preparator fizic), câștigă, pentru a doua oară, J.R.W.C. –TROPHY  U-20 în Kenia.

Este propus ca antrenor al liniei de trei sferturi la lotul Romania Tineret, unde face echipă cu Mircea Paraschiv (director tehnic) și Marin Moț (antrenor compartiment înaintare).

După Campionatul Mondial din 2007, staff-ul de la tineret este propus la echipa națională și selecționata Bucureștilor, alături de Ellis Mikel și Steve McDonald.

În această perioadă, antrenează și echipa națională de rugby în 7, cu care reușește să se califice la turneul final de la Hanovra (Campionatul European F.I.R.A .– A.E.R.).

Mariajul cu echipa națională a fost de scurtă durată, iar după un turneu în Noua Zeelandă, partea română a demisionat în bloc.

Alături de conducerea U.S.A.M.V. – București, demarează proiectul înființării echipei feminine de rugby în 7 C.S.U. „Agronomia”, care devine vicecampioană a României.

Antrenează, alături de Nicolae Tarcan, lotul României de rugby în 7  feminin, cu care ocupă un loc 3 la campionatul F.I.R.A. – A.E.R., grupa a II-a valorică și participă, alături de Bogdan Muntean (fiul lui Mircea Muntean), cu echipele studențești la campionatul Mondial Universitar de la Brive – Franța.

Festivitatea la GrivițaActualmente este directorul tehnic al R. C. Grivița și este implicat, alături de prof. Nicolae Ungureanu și Florin Beșliu, în proiectul juniorilor din cadrul liceului Grivița.