Fostul „Pușcaș” Alex Penciu analizează momentul echipei Rugby Rovigo Delta

 

(traducere a unui articol preluat de pe site-ul www.rovigooggi.it)

 

Este doar o problemă de cifre!

 

Alex PenciuTrecerea de porțile stadionului Battaglini este ca o reîntoarcere în trecut, la fostele fapte de glorie, atunci când lua în mâinile sale echipa roș-albastră. „Țiganul”, cu sacou și cravată, a rămas același de altă dată. Afabil, glumeț și precis în evaluări, îndeamnă „Pușcașii” spre acel tricolor, care le lipsește de mulți ani. Iată analiza momentului.

 

Rovigo – „Este un XV mare și toți consideră că vor ajunge în finală. Și între noi fie vorba, poate deveni realitate un vis pe care atâția îl așteaptă de la acel îndepărtat 1990 de la Brescia. Cifrele o arată clar, 16 victorii din 18 meciuri (2 pierdute în deplasare), cel mai bun atac cu 504 puncte înscrise și cea mai impenetrabilă apărare cu 207 primite. Există un fel de gol între ei și urmăritori, indiciu că XV-le lui Polla Roux stă bine. Trebuie să ajungă în faza finală.”

Analiza lui Penciu este impecabilă. „Sunt optimist, dar în primul rând sunt realist. Am văzut câteva partide, inclusiv derbiul cu Petrarca și a spune că am rămas surprins de evoluția roș-albaștrilor este un eufemism. Prin unele faze mi-au amintit de derbiurile din vremea mea, când în teren se arunca totul, inima și sudoarea. Iată de ce consider că roș-albaștri sunt în măsură să atingă obiectivul la care aspiră Polla Roux. S-a strecurat tiptil și a știut să implice jucătorii în program, făcându-se apreciat de întregul personal și de conducere: merită nota opt.”

Între timp a început săptămâna decisivă, sâmbătă prima întâlnire în deplasare cu Crociati, după alte șapte zile întoarcerea la Battaglini. În aceste două meciuri echipa lui Polla Roux trebuie să se autodepășească și să demonstreze legitimitatea a ceea ce a făcut până în prezent. „Consider că dispune de mijloacele necesare pentru a-i pulveriza pe Crociati și așa cum a făcut deja în sezonul regulat – adaugă Alexandru Penciu – este suficient să joace așa cum „Pușcașii” știu să o facă. Hotărâți și fără teamă, receptivi la punctele de contact și în grămezile spontane. Tonici și disciplinați pentru a împiedica declanșarea atacurilor adversarilor. Impunerea propriului joc este cheia pentru a obține victoria.”

Iar la întrebarea – vei fi prezent la finală – Penciu răspunde fără ezitare: „Cu siguranță. Cum aș putea lipsi – reafirmă fostul roș-albastru – la Rovigo am atâtea amintiri. Spuneți că am scris atâtea pagini de rugby, vă mulțumesc, dar întregul oraș și echipa roș-albastră sunt aceia care mi-au permis acest lucru. Voi fi în tribună pentru a participa la bucuria tuturor, ca un fan al lui Rovigo.” Molipsitor optimismul acestui cetățean „Rovigo – Belluno”, semn bun. Dă ca sigură victoria în prima și a doua rundă cu Crociati, plus o finală cu un triumf relativ. În multe domenii a prevăzut corect….

 

Piergiorgio Callegari