Doliu în rugby-ul românesc: fostul mare jucător, Corneliu Scarlat, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Acesta și-a început activitatea de jucător de rugby, ca junior, în 1969 la CSS-Triumf Bucureşti, avându-i antrenori pe A. Groman, N. Vizitiu, şi C. Munteanu.

Urmează un transfer la clubul Griviţa Roşie, unde evoluează timp de 10 ani (1972-1982), antrenat fiind de către V. Morariu şi R. Demian. În acest interval de timp este prezent şi pe plan internaţional la toate categoriile de vârstă unde realizează un titlu de campion european FIRA (1972-Roma). Are 10 selecţii în echipa naţională de juniori, 5 în cea de tineret şi 13 prezenţe în prima reprezentativă contra Franţei, Italiei, URSS, Olandei, Spaniei, etc., antrenori fiindu-i V.Irimescu, T. Rădulescu şi Al. Paloşeanu.

Postul său specializat de joc este cel de pilier.

După retragerea din activitatea de sportiv, în 1982, este absolvent al Şcoalii Naţionale de Antrenori, iar în perioada 1984-1988 pregătește echipa „Energia” („Vulcan”) Bucureşti, echipa din Focşani şi din 2001 echipele de copii şi de juniori ale clubului Griviţa.

Este maestru al sportului și a fost nominalizat în Hall of Fame-ul rugbyului românesc drept unul dintre cei mai valoroși jucători pe postul său din istorie.

De asemenea, a fost membru în Comisia de Disciplină a Federației Române de Rugby.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!