La data de 24.03.2015, în Sala Tronului a Castelului Peleș din Sinaia, a avut loc ceremonia înmânării brevetului Casei Regale a României, prin care se atestă faptul că Federația Română de Rugby își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I. Redăm mai jos alocuțiunea președintelui Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș.

„Alteța Voastră Regală, doamnă ministru Gabriela Szabo, domnule președinte al C.O.S.R., Alin Petrache, stimați invitați,

Casa Regală a sprijinit necondiționat rugbyul românesc, considerat un sport de elită, prin valorile promovate. Așa a fost posibil un debut timpuriu, înaintea primului război mondial, pentru balonul oval în România. Așa a fost posibilă obținerea primei medalii olimpice românești, în anul 1924, când echipa națională de rugby aducea acasă bronzul de la Paris.

Chiar și după 1946, deși aflată în exil, familia regală s-a interesat permanent de succesele sportivilor români, susținerea morală acordată în noile circumstanțe fiind foarte importantă pentru tricolori.

Federația Română de Rugby, ca și alte instituții similare, a avut ajutorul direct al casei regale, iar intrarea instituției noastre sub Înaltul Patronaj este, în realitate, recunoașterea legăturii indisolubile, pe care instituțiile noastre o împărtășesc de mai mult de un secol.

Este o onoare deosebită pentru noi să ne aflăm aici în zi de sărbătoare. Iar această onoare va fi purtată în suflet de toți membrii Federației, ca un reper al valorilor neamului nostru, dar și ca o obligație morală de a apăra și cinsti cum se cuvine aceste valori. Altfel ne va fi drumul având alături de noi Casa Regală și, cu siguranță, altul ne va fi avântul de a depăși nu doar obstacolele și provocările, ci, mai ales, pe noi înșine și performanțele trecutului.”