MihaiAdrianApostolideLumea Balonului Oval este din nou în doliu. A trecut în lumea celor drepți Mihai Adrian Apostolide. Soarta a fost nedreaptă cu el, cel care a dat totul pentru rugby. După ce s-a chinuit multă vreme prin spitale, iată că o infecție nosocomială i-a adus o nemeritată ieșire din scenă. Născut la 10 decembrie 1935 în Galați, Mihai Apostolide s-a îndrăgostit de rugby pe vremea când era student la Facultatea de Construcții din Iași și această dragoste nu l-a mai abandonat până la moarte.

A trecut prin mâinile unor reputați antrenori, precum Valeriu Ghidinici, Gogu Sfetescu, Dan Ștefănescu, Ianuarie Jinga, Gustav (Gusti) Fanella, Alexandru Carnabel și a fost la rândul său antrenor la I.R.A. Tecuci și Milcovul Focșani.

Evident că prima dragoste (Politehnica Iași) nu se uită niciodată, dar Mihai a mai avut și o a doua dragoste (Farul Constanța), deși singur recunoștea că a fost păcălit, atunci când s-a transferat pe litoral, și i-a părăsit pe marinari după numai un an. Asta nu l-a îndepărtat sufletește de colegii de echipă din Constanța și după ani de zile a participat chiar și la sponsorizarea clubului.

În fapt, Mihai Apostolide a dus o viață de „șantierist”, mândrindu-se cu marile obiective industriale realizate, iar „printre picături” a rămas un devotat servitor al rugbyului românesc. După decembrie 1989 a putut, în sfârșit, să-și dedice o mare parte din timp „jocului dintre bețe”, ocupând funcții importante, precum Membru în Biroul Federal (1993 – 2000) și Președinte al Comitetului Moldova Sud (1993 – 2000). A fost membru în Asociația Internaționalilor de Rugby și Clubul Seniorilor din Rugby încă de la înființarea celor două asociații.

Părăsindu-ne în ziua de 14 februarie 2018, ne-a lăsat amintirea unui drag coleg, molcom și hâtru moldovean (grec la origine), amabil, darnic și sfătos cu toți cei cel înconjurau cu multă dragoste.

Dat fiind că locuia în Tecuci, vom reveni cu detalii privind data, ora și locul înmormântării.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

 

Consiliul Director al A.I.R.