Ne-a mai părăsit un coleg dedicat balonului oval. Joi, 7 martie 2019 ne-a spus „Adio”, Alexandru (Sandu)  Valentin Popescu. Născut în București, la 13 martie 1947, a evoluat pentru prima dată, ca jucător de rugby la Clubul Sportiv Scolar, sub bagheta unui ”monstru sacru” al rugbyului românesc, Ion Munteanu, dar cunoscut la noi, în țară, sub numele de Cornel. După terminarea junioratului joacă pentru cluburile ASE, Institutului de Construcții, Sportului Studențesc și din nou ASE-ului. Se specializează pe postul de pilier dreapta și reușește să adune 5 selecții pentru echipa națională de juniori a României in anul 1965. Intre anii 1971 si 1980, arbitru divizionar.

Pe plan profesional economist, diplomat și ofițer superior ( colonel in retragere ) absolvent al Facultății de Comerț Exterior, Academiei de Stiințe Sociale și Politice, Facultatea de Relații Internaționale, Universității Politice și de Conducere.

Un personaj jovial, cu un limbaj elevat, vorbitor la perfecție a limbii engleze, nea Sandu lasă un gol imens în rândurile Asociației Internaționalilor de Rugby – România, al cărui Secretar General era, dar și al rugbyului românesc care pierde încă un om de o calitate inestimabilă.

Trupul neinsuflețit va fi depus, de azi, 8 martie la capela cimitirului Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc, mâine, 9 martie la orele 14.00.

 

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”

 

Consiliul Director al Asociației Internaționalilor de Rugby – România.