În zilele de 13 și 14 iunie 2014 lumea rugbystică din România a aniversat, alături de jucătorii și corpul tehnic al R.C. Grivița, 50 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, după o dispută fulminantă cu celebra echipă Stade Montois, în care evolua mai bine de o jumătate din primul XV al Cocoșului Galic, printre care cunoscuții Benoit Dauga, Jean Baptiste Amestoy, Christian Darrouy, Pierre Cazals, frații Allain și Andre Caillou, și celebrii frați Andre și Guy Boniface.

Dintre cei 15 „luptători grivițeni” de atunci mai sunt în viață 10, dar la festivități au participat doar 7, respectiv Radu Demian, Mircea Iliescu, Viorel Morariu, Ioan Teodorescu, Gheorghe Dragomirescu Rahtopol (împrumutat de la Dinamo), Irimescu Valeriu și Costel Stănescu, pe care îi puteți regăsi în fotografiile de mai jos.

Nu au putut participa la manifestările prilejuite de aniversare: Mircea Rusu, aflat în concediu în străinătate; Lică Balcan, stabilit în Germania; precum și Dan Stoenescu, internat într-un cămin de bătrâni.

Ne-au părăsit și le ducem dorul: Mihai Oblemenco, Teodor Rădulescu, Dan Grigoriu, Mircea Manole și Mihai Wusek.

Celebrarea momentului festiv s-a desfășurat în două etape. Pe stadionul Arcul de Triumf, în ziua de 13 iunie, în pauza dintre meciurile Irlanda – Rusia și România – Uruguay, din cadrul IRB Nations Cup, Alin Petrache, președintele C.O.S.R. și fost președinte F.R.R., asistat de Florinel Matei, secretar general al F.R.R., și Marin Alexandru, membru în Consiliul Director A.I.R. a înmânat, în aplauzele publicului prezent, o serie de distincții celor șape veterani prezenți la eveniment. Astfel, din partea F.F.R. au fost înmânate diplome de excelență și exemplare ale broșurii omagiale redactate de Traian Moldoveanu; din partea Asociației Internaționalilor de Rugby au fost înmânate diplome de excelență, o plachetă aniversară și cravate cu însemnele A.I.R.; iar din partea R.C. Grivița au fost înmânate medalii aniversare.

Cea de a doua etapă a festivităților s-a desfășurat pe stadionul Parcul Copilului, în ziua de 14 iunie, prilej cu care s-au organizat meciuri demonstrative de copii și juniori, fotografii de grup ale diverselor generații de grivițeni, după care „Veteranii” clubului R.C. Grivița au oferit o copioasă „repriză a treia”, stropită din belșug cu „licoarea amintirilor”.

Profităm de acest moment pentru a-i felicita din nou pe eroi primei Cupe a Campionilor Europeni, urându-le viață îndelungată, sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.

Consiliul Director al

Asociației Internaționalilor de Rugby – România

Redăm mai jos câteva dintre fotografiile realizate cu acest prilej festiv.