Duminică, 25 ianuarie, ne-a părăsit, după o grea suferință, Lazăr Rică Boroi, unul dintre jucători echipei de aur din anii 70 – 80.

Boroi0001Lazăr Rică Boroi s-a născut în București, la 24.04.1953, și a început să practice rugbyul la Clubul Sportiv Școlar București sub îndrumarea regretatului antrenor Cornel Munteanu. Încă de la juniori s-a înscris pe linia performanțelor, fiind selecționat în loturile naționale de juniori și tineret, care au participat la Campionatele Europene F.I.R.A. de la Vichy și Casablanca și la meciul amical de tineret cu Franța de la București.

La seniori a jucat, mai întâi, în echipa Dinamo București, după care s-a transferat la Farul Constanța revenit apoi la Dinamo.

La echipa națională de seniori a debutat în meciul Spania – România 12 – 16 (12 – 6), disputat la Madrid la 04.05.1975. După acest meci s-a stabilit în Franța unde a activat la Toulon și alte echipe divizionare.

După încetarea activității sportive, și-a deschis un local cu denumirea Rugby Bar în localitatea Vienne din Franța, iar din 2009 s-a întors în țară, fiind prezent mai mereu pe stadioanele de rugby, la meciurile interne și internaționale.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 28.01.2015, în localitatea Joseni, județul Buzău.

Comitetul Director al Asociației Internaționalilor de Rugby România transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească.