Așa cum se cunoaște, miercuri 14 ianuarie 2015, în adunarea comună a membrilor Asociației Internaționalilor de Rugby și ai Clubului Seniorilor, președintele A.I.R. Marin Ionescu, în numele Consiliului Director al Asociației, a anunțat desemnarea jucătorului Otar Turashvili drept cel mai bun rugbyst din România în anul 2014. În cadrul aceleași adunări, s-a stabilit ca domnul Marin Ionescu să înmâneze distincția celui premiat, cu ocazia deplasării la Cluj-Napoca pentru participarea la Ședința Biroului Federal.

Ca urmare, în ziua de 24 ianuarie 2015, pe stadionul Cluj Arena, la finalul partidei internaționale dintre Lupii București și Newcastle Falcons, a avut loc momentul festiv al decernării plachetei ce consfințește onoare acordată jucătorului georgian naturalizat român cu drept de joc în echipa națională a României. Alături de placheta ce imortalizează distincția acordată, domnul președinte Marin Ionescu a mai oferit sărbătoritului o cravată și o șapcă cu însemnele Asociației Internaționalilor de Rugby și i-a oferit șansa de a deveni membru al Asociației. Otar Turashvili, vădit emoționat, a mulțumit pentru onoarea acordată și a promis că se va pregăti cât mai bine pentru a-și aduce contribuția la noi victorii ale echipei României.

Momentul a fost imortalizat pe film și în 18 fotografii. Redăm, mai jos două dintre acestea, respectiv pe cele pe care le considerăm cele mai expresive în marcarea momentului festiv.

 

Col. (r) Alexandru Valentin Popescu

Secretar General al A.I.R.