Zilele trecute, rugbyul românesc a mai pierdut un destoinic slujitor al său. Născut în 1927, la București, Dimitrie Callimachi a fost condus pe ultimul drum, marți, de rude, prieteni și apropiați ai balonului oval.

dimitrie-callimachiȘi-a făcut debutul în rugby la mijlocul secolului trecut, jucând pentru Locomotiva CFR și CSU București. Absolvent al Facultății de Drept, Dimitrie Callimachi a debutat mai apoi ca ziarist sportiv. Cea mai mare parte a activității sale în presă (1953-1989) este legată de cotidianul ”Sportul popular”, devenit mai apoi ”Sportul”, actuala ”Gazeta sporturilor”. În tot acest timp, a fost șeful rubricii rugby, dar a scris și despre alte sporturi, îndeosebi hochei pe gheață. Din 1958, a ocupat și funcția de secretar general de redacție la revista lunară ”Sport”.

A colaborat cu publicații străine, fiind corespondent al cotidianului francez „l’Equipe”. De asemenea, a publicat și cărți de beletristica, cu subiecte inspirate din sport, îndeosebi din rugby. A redactat programele unor meciuri internaționale disputate în țara noastră.

În 1969, a participat ca lector la Academia Olimpică de la Olympia (Grecia). Între 1990 și 1992, a fost șeful Comisiei de Presă și Propagandă din cadrul Federației Române de Rugby.

A făcut parte din Asociația Presei Sportive din România, precum și din Asociația Internațională a Presei Sportive.

Anul trecut, a primit o diplomă de merit din partea FRR la gala ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la disputarea primului meci oficial de rugby în țara noastră.

 

 

Articol preluat de pe site-ul Federației Române de Rugby